Η δυνατότητα διενέργειας μελέτης ύπνου έλειπε από την Καλαμάτα, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στην Αθήνα, με όλη την ταλαιπωρία που αυτό συνεπάγεται.
1 Comment
Σύμφωνα με ελληνικές και διεθνείς στατιστικές, περίπου 3-5 στα 1000 παιδιά γεννιούνται κωφά ή με σοβαρού βαθμού βαρηκοΐα. Τα παιδιά αυτά χωρίς έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, θα ήταν κωφάλαλα, δηλαδή δε θα άκουγαν ποτέ τους ήχους του περιβάλλοντος και δε θα μάθαιναν ποτέ να μιλούν φυσιολογικά.
Η έγκαιρη διάγνωση βασίζεται στον έλεγχο της ακοής με ειδικές συσκευές αμέσως μετά την γέννηση του παιδιού. Για τη θεραπεία υπάρχουν πολλοί τρόποι, από απλούς - όπως η χρήση ειδικών ακουστικών βαρηκοΐας- μέχρι εξαιρετικά πολύπλοκες χειρουργικές επεμβάσεις. Μάθετε περισσότερα στη σελίδα μου: "Νεογνικός έλεγχος ακοής".
Η σημασία της Μελέτης ύπνου για τον ΩΡΛ - 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΩΡΛ-Λάρισα 2019Υπνική άπνοια - η προσέγγιση από τον ΩΡΛ. Παρουσίαση στο 26ο Συνέδριο Εσωτερικής Παθολογίας, 2023 |
Παναγιώτης
|
Αθήνα
Σεμιτέλου 7 Μέγαρο Μουσικής, Αθήνα Τ.Κ 115 28 Τηλ. 6983511835 |
Καλαμάτα
Αντωνοπούλου 4 Καλαμάτα, Τ.Κ.24100 Τηλ. 2721089300 |
|
Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσα από την ιστοσελίδα έχουν μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα. Δε μπορούν να υποκαταστήσουν την άμεση πληροφόρηση και την θεραπεία που μπορεί να παρέχει ο ιατρός, μετά από τη λεπτομερή λήψη ιστορικού και την ενδελεχή ιατρική εξέταση.